Cu intenția de a avea mai multă grijă de sine și de a controla excesele din lunile anterioare, mulți s-au hotărât să înceapă o dietă sau, cel puțin, să mănânce mai echilibrat.
Cuprins
Acest lucru nu înseamnă nici pe departe restricționarea alimentelor sau consumul de alimente insipide. Totul depinde de modul de preparare. Atât gustul, cât și mirosul legumelor precum conopida pot fi evitate.
1. În profunzime
Legumele crucifere, familia de legume din care fac parte broccoli sau conopida, printre altele, sunt primele care ne vin în minte când vrem să începem să avem grijă de noi. Cu toate acestea, mulți le resping, crezând că au un gust insipid. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea le gătesc greșit.
2. O greșeală frecventă
Cel mai frecvent, acestea sunt fierte pentru a fi consumate. Acest lucru le face să devină moi și să-și piardă zaharurile naturale. Rezultatul: un gust plictisitor.
3. Turcul
Din fericire, scriitoarea gastronomică Mary Berry a dezvăluit că există o metodă mult mai bună de a găti broccoli și conopidă. Dacă, în loc să le fierbeți, proces prin care își pierd și nutrienții, le sotați cu ulei de măsline, vor avea un gust mult mai intens. „Prin varierea legumelor fierte, această metodă este rapidă și foarte gustoasă. Gătite astfel, broccoli și conopida își păstrează și textura crocantă”.
4. Sotați-le
Sotarea la foc mare caramelizează zaharurile naturale, conferindu-le un gust mai plăcut și făcându-le mai crocante.
În plus, versatilitatea lor permite includerea lor în o mulțime de rețete pe care le puteți savura, în loc să vă obligați să consumați ceva care se presupune că este bun pentru sănătate.
5. Cum să curățați bine broccoli sau conopida
Aceste două legume au o structură compactă, cu multe cavități în care se acumulează murdăria. De aceea, aceste alimente trebuie spălate bine.
Mai întâi, îndepărtați tulpinile și frunzele exterioare. Împărțiți leguma în buchețele și scufundați-le într-un recipient cu apă rece timp de aproximativ 5 minute. Apoi, trebuie doar să le uscați bine înainte de a le găti.