Trucul infailibil pentru a fierbe ouăle fără să se spargă și a le curăța ușor (și nu este vorba de a adăuga oțet în apă).

Ouăle

Jorge Camacho, fondatorul companiei de ouă proaspete Cobardes y Gallinas, ne dezvăluie o tehnică simplă pentru a obține ouă fierte perfecte.

Oul este un superaliment. Nu poate lipsi din dieta noastră și de mult timp am eliminat toate miturile false care se spuneau despre el și creșterea colesterolului. Fiert, prăjit, în omletă, fiert… Indiferent cum îl consumați, trebuie să știți că este la fel de sănătos și conține aceleași substanțe nutritive, deși, în ceea ce privește caloriile, aportul este mai mare atunci când îl gătim prăjit, din cauza utilizării uleiului.

Ouăle fierte sunt o soluție excelentă pentru a beneficia de aportul lor de proteine, vitamine și minerale esențiale, precum calciu și seleniu, și sunt complementul perfect pentru multe feluri de mâncare. Dar este întotdeauna o provocare să nu se spargă la fierbere și, apoi, să le decojești ușor fără a pierde conținutul. Sigur ai auzit de mai multe ori că o soluție este să pui oțet în apa de fierbere, dar

Am vorbit cu un expert în ouă, Jorge Camacho, fondatorul companiei Cobardes y Gallinas, care crește găini de diferite rase în libertate și hrănite în mod natural pentru a obține ouă proaspete de la găini crescute în libertate de înaltă calitate, care au devenit preferatele multor mari bucătari și restaurante (Diverxo, Ugo Chan, La Tasquita de Enfrente). I-am pus marea întrebare: ce trebuie să faci pentru a obține un ou fiert perfect? Și ne-a surprins cu un truc necunoscut, dar care funcționează. Fii atent, pentru că sigur va deveni marele tău aliat în bucătărie.

Trucul Infailibil Pentru A Fierbe Ouăle Fără Să Se Spargă Și A Le Curăța Ușor (Și Nu Este Vorba De A Adăuga Oțet În Apă).

AȘA SE FAC OUĂLE FIERTE PERFECTE

1. Alegeți ouă proaspete. Alegerea unor ouă de calitate, proaspete, este esențială. Acestea sunt ouă cu mai multă savoare, miros și o textură gelatinoasă și compactă.

2. Spargeți ușor coaja, pentru a crea în interior o cameră de aer care va facilita cojirea fără probleme după fierbere. Loviti cu o lingură baza oului, fără a-l sparge complet.

3.- Puneți ouăle „sparte” într-o cratiță cu apă rece. Dacă sunt fierte în apă rece, ouăle se coagulează încet, nu pierd nimic din interior și se curăță ușor. Dacă apa fierbe, odată cu spargerea cojii, o parte din albuș poate ieși și tulbura apa.

4. Timpul de fierbere este de aproximativ 10 minute, pentru ouă de dimensiuni medii, la foc mediu-mare. Puteți adăuga o linguriță de sare.

5.- Scoateți ouăle din cratiță și puneți-le într-un bol cu apă rece, cu gheață, pentru a opri fierberea și a le răci mai repede.

6. Apăsați cu degetele în locul în care am lovit pentru a sparge coaja, rotiți-le apăsând și începeți să îndepărtați coaja: veți vedea că iese foarte ușor.

Rețineți că ouăle fierte sau tari cu coajă se păstrează până la o săptămână în frigider, în timp ce cele decojite se păstrează între trei și patru zile. Este esențial să le puneți la frigider în termen de două ore de la fierbere și să le păstrați într-un recipient etanș pentru a le menține prospețimea și siguranța.