Cuptorul este cel mai important aparat electrocasnic din majoritatea caselor, deoarece se găsește în foarte multe bucătării, având multiple utilizări și fiind necesar pentru sute de rețete.
Cuprins
Deși există tăvi, forme și hârtie speciale pentru a preveni murdărirea, de multe ori grăsimea și alte particule se pot răspândi pe toată suprafața, așa că este foarte util să știți cum să eliminați murdăria: tehnica cu buretele este cea mai simplă și economică dintre toate.
1. Luați măsuri de precauție în prealabil
Este foarte important să mențineți cuptorul curat în fiecare zi, astfel încât, atunci când vine momentul să faceți o curățenie profundă, efortul să fie mai mic. Utilizarea formelor și a hârtiei de copt ajută foarte mult, dar, în plus, după fiecare utilizare, se recomandă să frecați cu săpun de vase tăvile care au fost folosite, pe lângă trecerea unui șervețel umed pe interiorul aparatului.
2. Scoatem tot ce putem
Pentru a începe curățarea profundă, vom scoate toate tăvile, pentru a facilita sarcina, și, dacă este posibil, vom scoate atât sticla ușii, cât și garnitura de cauciuc, deoarece sunt zone greu accesibile și în care se acumulează multă murdărie.
3. Burete și un produs
Vom începe curățarea folosind doar un burete și piatră albă (unul dintre cele mai eficiente și populare produse de curățare). Vom freca cu buretele îmbibat cu produs toate părțile: fundul, părțile laterale, tăvile, ușile etc.
4. Mai rămâne doar să clătim
În final, cu o cârpă umezită cu apă sau cu buretele (clătit în prealabil cu apă din abundență), vom îndepărta excesul de produs rămas în urma curățării, iar cuptorul va fi curat și gata de utilizare.