De ce o parte a foliei de aluminiu este mată, iar cealaltă lucioasă: nu folosiți partea corectă

Foliei

Se recomandă să folosiți în mod specific o parte a foliei pentru a intra în contact cu alimentele.

Nu folosești partea corectă a foliei de aluminiu

Unul dintre elementele care nu poate lipsi din nicio bucătărie este folia de aluminiu, un produs foarte util pentru ambalarea alimentelor, cu scopul de a le conserva mai bine sau de a le transporta în alte locuri fără a fi nevoie să folosești recipiente de plastic sau alte ambalaje. Este comodă și practică, în plus, dacă nu se murdărește cu alimente, poate fi păstrată pentru a fi reutilizată.

Cu toate acestea, în ciuda utilizării sale pe scară largă și a faptului că folia de aluminiu este folosită în mod obișnuit în bucătăriile din întreaga lume, este adevărat că uneori nu este utilizată așa cum ar trebui, începând cu distincția dintre cele două fețe pe care le au toate formatele acestui produs: cea mată și cea lucioasă.

Care parte a foliei de aluminiu trebuie utilizată?

După cum se știe, toată folia de aluminiu are două părți bine diferențiate, de aceea trebuie să știm care dintre ele vine în contact cu alimentele și care rămâne la exterior: „Aspectul bicolor al foliei de aluminiu a dat naștere la mai multe mituri și presupuneri”, indică publicația italiană specializată Bien Etre Centro Benessere.

Mulți oameni cred că fiecare parte a foliei de aluminiu are o utilizare specifică sau că doar una dintre ele poate fi utilizată în contact cu alimentele. Cu toate acestea, cele două părți au același scop și obiectiv, indiferent de alimentul pe care doriți să îl împachetați.

„Eficacitatea foliei de aluminiu este aceeași, indiferent de partea pe care o utilizați”

„Eficacitatea foliei de aluminiu este aceeași, indiferent de partea pe care o utilizați”, indică publicația menționată, unde se explică că, pe lângă ambalarea alimentelor, capacitatea acestei folii de a păstra prospețimea și de a distribui uniform căldura o face un aliat versatil pentru diferite metode de gătit.

De Ce O Parte A Foliei De Aluminiu Este Mată, Iar Cealaltă Lucioasă: Nu Folosiți Partea Corectă

Cu toate acestea, unii producători de folie de aluminiu recomandă utilizarea părții mate pentru contactul cu alimentele, o recomandare importantă pentru alimentele delicate, cum ar fi prăjiturile sau produsele de patiserie. Motivul nu este altul decât riscul ca hârtia să rămână lipită de folia de aluminiu dacă este utilizată pe cealaltă parte, cea lucioasă.

Trebuie să se țină cont de faptul că acest sfat poate varia de la un producător la altul, în plus, recomandarea de a utiliza partea mată pentru contactul cu alimentele este valabilă numai în cazul în care va fi utilizată pentru o anumită metodă de gătit.

În cele din urmă, trebuie să știți că, pe lângă utilizarea foliei de aluminiu în domeniul alimentar, aceasta poate fi folosită și pentru alte trucuri foarte eficiente în bucătărie, cum ar fi eliminarea plăcilor de gheață care se formează în congelator.