In coloana se afla un canal osos in care se afla maduva si nervii. Maduva se poate asemana cu un pachet de fire care regleaza totalitatea celulelor, tesuturilor si organelor corpului.


Durerile de spate apar din mai multe cauze si in diferite regiuni ale coloanei vertebrale, in functie de socul fizic sau fiziologic pe care vertebrele si nervii care le iriga l-au suportat. Important de stiut este ca : " nu ne doare niciodata maseaua si nici spatele, ci ne dor nervii care le iriga". Trebuie precizat acest lucru, tinand cont de faptul ca, de cele mai multe ori, tratamentele care se dau in spitale, trateaza doar simptomele (durerile) cu calmante si antiinflamatoare, cu fizioterapie, masaj, recuperari electrodinamice, balneare, etc., care amelioreaza, dar nu vindeca. Cauza durerii nervilor, schimbarea pozitiei vertebrelor sau modificarea celulei osoase, nu sunt luate niciodata in considerare prin aceste tratamente, ci numai efectele lor, pacientii continuand sa-si duca viata in suferinta.

Energochiropractica este o procedura proprie, nevatamatoare care foloseste mai multe tehnici in acelasi timp: presopunctura, acupunctura, reflexoterapia, masajul si sin-energoterapia.


Sunt anumite cai dificile de urmat atunci cand prin cadere, tasare, elongare, rasucire, pacientul si-a pierdut pozitia reala a unor vertebre, ligamente, oase, etc.


Prin concentrare profunda, prin pozitionarea, fotografierea exacta in memorie a acestor stari, dl. Brindusa reuseste folosind MAINILE sa gaseasca un unghi sau mai multe unghiuri care prin anumite manevre readuc la stare normala aceste dezechilibre, pacientul ne mai avand dureri si dificultati de miscare.” Prin concentrare reusesc sa cuplez anumite circuite energetice blocate sau sa le formez gasind un unghi potrivit in care se rearanjeaza vertebrele, discurile intervertebrale si nervii strangulati revin la pozitia normala si durerile se amelioreaza sau chiar dispar”.


Din cauza pozitiilor gresite pe care le adoptam in timpul zilei si al noptii, in timpul sofatului sau altor activitati, din cauza obezitatii, articulatiile se deplaseaza de la locul lor iar vertebrele se pot tasa, deplasa, aparand contracturi musculare care duc la aparitia unor posturi vicioase care in timp duc la devieri si deformari ale coloanei vertebrale.

Devierile si deformarile coloanei sunt considerate din punct de vedere medical boli ale coloanei si au implicatii majore asupra anumitor organe interne, de aceea trebuie tratate la timp. Procedurile de energochiropractica sunt deosebit de eficace si benefice fata de alte metode clasice de recuperare, cum ar fi:

- gimnastica medicala e de lunga durata si este recomandata de dl.Brindusa dupa rearanjarea coloanei printr-o procedura de energochiropractica pentru ca spune dansul : " pe o rana nu trebuie sa atingi nici cu o pana!"
- aparatul gipsat sau corsetul e incomod, dificil si nu intotdeauna eficient;
- medicamentele nu pot interveni in aceasta situatie;
- operatiile sunt riscante (poti paraliza), costa foarte mult si necesita o perioada lunga de recuperare.Dl.Brindusa marturiseste: " mi s-a intamplat ca, in spitale sa intalnesc oameni in carje, internati cu lombosciatica acuta, hernie de disc, de cateva zile, care facusera 10 sedinte de reflexoterapie fara vindecare si care au iesit din spital dupa ce le-am facut o singura procedura."

Astfel, se explica faptul ca pacienti diagnosticati in urma RMN-ului cu hernie de disc, dupa o procedura, maxim trei proceduri, sa joace fotbal.

In afara de procedura de energochiropractica, dl.Brindusa le da pacientilor si o serie de exercitii fizice si de respiratie energochiropractice zilnice si care nu necesita un efort deosebit fiind adaptabile in functie de afectiune. Exercitiul de respiratie se face in serii de trei, inspirand adanc pe nas si expirand pe gura cu limba scoasa. Astfel, oxigenul nou nu il mai intalneste pe cel vechi, impropriu la respiratie precum apa statuta la baut. Exerciţiile fizice sunt necesare pentru sănătate şi longevitate. Fără exerciţii fizice practicate regulat, apărarea internă a organismului împotriva radicalilor liberi, cu tot efortul antioxidanţilor naturali, poate deveni prea fragilă pentru a beneficia în întregime de efectul procedurii de energochiropractica.Procedura de energochiropractica se adreseaza tuturor, de la 0 la 100 ani, si previne, amelioreaza si vindeca urmatoarele afectiuni si tot ce e legat de dureri osoase, cum ar fi:hernia discaladiscopatia
spondiloza (dureri de cap)protruzii cu compresiune pe sacul dural
degenerari ale discurilor intervertebralepensarea spatiului intervertebral
lombosciatica (lumbago, sciatica)tendinita
spondilita anchilozantaartroza (gonartroza, coxartroza, artroza picioarelor)
periartrita scapulo-umerala (artrita umarului)poliartrita reumatoida
reumatism articular acutreumatismul psihogen
displazia sau luxatia de sold la bebelusiscolioza
cifozalordoza
osteoporozaosteopenia, osteofitele (ciocurile)
gutanecroze de cap femural
hemangioameastm bronsic prin deblocarea coloanei la nivel toracal
traumatisme in urma accidentelor rutiere, cazaturietc


Ce determina succesul procedurii sale? Dl. Brindusa spune: "energochiropractica este o procedura care m-a disciplinat intr-un mod de viata extrem de viguros si echilibrat. De aceea, mentionez ca aceasta procedura nu poate fi facuta si invatata rapid si de orice persoana. Ea trebuie in primul rand traita. Personal ii multumesc lui Dumnezeu pentru harul pe care mi l-a dat si de cunostintele dobandite in facultate si in timpul stagiilor cu calugari shaolin, adaptate si imbunatatite de-a lungul a 31 de ani de experienta!"


Sus